پسته نوعی آجیل درختی است که دارای خواص بیشماری برای سلامتی است. پسته به دلیل دارا بودن مقدار زیادی پروتئین، فیبر و آنتی اکسیدان یک ماده غذایی بسیار ارزشمند به حساب می آید. در این مقاله فواید خوردن آجیل پسته را مورد بررسی قرار می دهیم. کاستیا یکی از بهترین سایت های تنقلات خارجی تاریخ دار در ایران می باشد.
پسته از نظر تغذیه غنی است.این ماده غذایی حاوی بسیاری از مواد مغذی مهم است. تقریباً 49 مغز آجیل بدون بو داده حاوی ارزش غذایی زیر است:
کالری: 159
پروتئین: 5.72 گرم (گرم)
چربی: 12.85 گرم
کربوهیدرات: 7.70 گرم
فیبر: 3.00 گرم
قندها: 2.17 گرم
منیزیم: 34 میلی گرم (میلی گرم)
پتاسیم: 291 میلی گرم
فسفر: 139 میلی گرم
ویتامین B-6: 0.482 میلی گرم
تیامین: 0.247 میلی گرم
نکته: یک وعده پسته حدود 37 درصد از میزان توصیه شده روزانه ویتامین B6 یا 1.3 میلی گرم را برای بزرگسالان تأمین می کند. ویتامین B-6 نقش حیاتی در بدن دارد، به ویژه در ارتباط با متابولیسم پروتئین و رشد شناختی.
در مقایسه با سایر آجیل ها کالری کمی دارد. به این معنی که مردم می توانند از مزایای سلامتی آجیل در حالی که راحت تر در محدوده کالری روزانه خود هستند، استفاده کنند.
وجود آنتی اکسیدان ها برای سلامتی بدن بسیار حیاتی می باشد. آنها با جلوگیری از آسیب به سلول های بدن، خطر مبتلا شدن به بیماری های خونی همچون سرطان و سایر بیماری ها را به طور چشمگیری کاهش می دهند. آجیل ها معمولا حاوی مقادیری از آنتی اکسیدان می باشند اما پسته مقادیر بیشتری آنتی اکسیدان را در خود جای داده است. از جمله:
توکوفرول
فیتواسترول ها
کاروتنوئیدهای زانتوفیل
این مواد دارای اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی بالایی هستند.
خوردن آجیل برای تقویت چشم و از بین بردن بیماری های مربوط به آن موثر است. آنتی اکسیدان های لوتئین و زآگزانتین برای سلامت چشم ضروری هستند. پسته منبع غنی هر دو این مواد است. به گفته انجمن بینایی سنجی آمریکا، لوتئین و زآگزانتین شانس ایجاد بیماری های چشمی، از جمله دژنراسیون ماکولا (AMD) و آب مروارید را کاهش می دهند. خوردن یک رژیم غذایی سالم، از جمله پسته ، یک راه امیدوار کننده برای جلوگیری از پیشرفت این بیماری های چشمی است.
پسته ها سرشار از فیبر هستند که با حرکت غذا از طریق روده و جلوگیری از یبوست، سیستم گوارشی سالم را تشویق می کند. نوعی فیبر به نام پربیوتیک نیز ممکن است باکتری های خوب روده را تغذیه کند. تغذیه باکتری های خوب به آنها کمک می کند تا باکتری های مضر را تکثیر کرده و از بین ببرند.
پسته به نیاز روزانه فرد به پروتئین کمک می کند، تقریباً 6 گرم پروتئین در هر وعده. پروتئین تقریبا 21 درصد از منبع کل وزن آجیل را به خود اختصاص می دهد و این منبع خوبی برای گیاهخواران است. پسته همچنین دارای منبع بالاتری از اسیدهای آمینه ضروری، عناصر سازنده پروتئین در مقایسه با سایر آجیل ها، از جمله بادام، فندق، هویج و گردو است.
خوردن روزانه آجیل خطر افزایش وزن را پایین میاورد. خوردن پسته برای کسانی توصیه می شود که دوست دارند کاهش وزن خود را با مصرف مواد غذایی حاوی فیبر و پروتئین میسر سازند.
خوردن پسته موجب کاهش سطح کلسترول می گردد. جالب است بدانید، زنانی که اغلب آجیل می خورند از حفاظت متوسط در برابر بیماری های قلبی عروقی برخوردار می شوند. در نتیجه می توان چنین استنباط کرد که پسته با کاهش سطح کلسترول و فشار خون از قلب محافظت می کند. پسته نسبت به سایر آجیل ها قوی ترین تأثیر را بر کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک دارد.
پسته دارای شاخص گلیسمی پایینی است. بنابراین کسی با خوردن پسته دچار افزایش شدید قند خون نمی شود. در واقع خوردن این ماده غذایی فشار خون بالا را هنگام خوردن غذای غنی از کربوهیدرات مانند نان سفید کاهش می دهد.
پسته به دلیل دارا بودن فیبر زیاد خطر ابتلا به برخی سرطان ها مانند سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد.
پسته برای افرادی که مایلند غذای سالم تری بخورند، یک گزینه عالی است. به شرطی که آنها را به عنوان بخشی از رژیم متعادل بخورند. برای جلوگیری از پر شدن شکم قبل از غذا ، توصیه می کنیم مصرف روزانه پسته را به میان وعده ها اختصاص دهید. به این ترتیب فاصله کافی بین وعده های غذایی فراهم می شود تا افراد مجدد احساس گرسنگی داشته باشند و وعده های اصلی غذا را استفاده کنند.