روغن ماهی از متداول ترین و البته مفید ترین مکمل های غذایی به شمار می آید. به دلیل سرشار بودن از اسیدهای چرب امگا 3 برای سلامتی حیاتی می باشد. اگر میل چندانی به خوردن ماهی ندارید، مصرف این مکمل می تواند به شما در دریافت مقدار کافی اسیدهای چرب امگا 3 کمک کند. جهت خرید ترشی انبه ناسیونال کلیک کنید.
روغن ماهی از بافت ماهی های روغنی مانند شاه ماهی، ماهی تن، آنچوی و ماهی خاویار گرفته می شوند. گاهی اوقات از کبد ماهی های دیگر روغن به دست می آید که در این صورت با عنوان روغن کبد ماهی شناخته می شود. حدود 30 درصد روغن ماهی از امگا 3 تشکیل شده است ، در حالی که 70 درصد باقی مانده از سایر چربی ها تشکیل شده است. ویتامین A و Dاز جمله ویتامین هایی هستند که به وفور در روغن ماهی یافت می شوند.
از آنجایی که بیماری های قلبی سالانه جان هزاران نفر را در سرتاسر جهان می گیرند، استفاده ار رژیم غذایی مناسب می تواند تا حدود زیادی سلامت افراد را تامین کند. افرادی که ماهی زیادی مصرف می کنند در معرض خطر بیماری های قلبی کمتری قرار دارند. خواص روغن ماهی بر سلامت قلب به شرح زیر می باشد.
سطح کلسترول HDL “خوب” را به طور قابل ملاحظه ای افزایش میدهد.
از بالا رفتن میزان کلسترول LDL “بد” جلوگیری می کند.
تری گلیسیریدها را به میزان را %30 پایین میاورد
حتی در دوزهای کوچک به کاهش فشار خون بالا در مبتلایان کمک می کند.
از پلاک هایی که باعث سفت شدن عروق می شوند جلوگیری کرده و ایمنی آنها را فراهم می آورند.
خطر آریتمی های کشنده را کاهش میدهند. آریتمی ها ریتم های غیرطبیعی قلب هستند که می توانند در موارد خاص باعث حمله قلبی شوند.
مغز انسان تقریباً 60 درصد چربی دارد و بیشتر این چربی از اسیدهای چرب امگا 3 تشکیل می شوند. بنابراین امگا 3 برای عملکرد طبیعی مغز ضروری است. افرادی که دارای اختلالات روانی خاصی هستند سطح امگا 3 خونی پایین تری دارند.
مکمل روغن ماهی می تواند از بروز علائم برخی اختلالات روانی جلوگیری کند. به عنوان مثال ، می تواند شانس ابتلا به اختلالات روان پریشی را در افرادی که در معرض خطر هستند کاهش دهد. کاهش علائم اسکیزوفرنی و اختلال دوقطبی مزیت دیگر استفاده از این روغن می باشد.
چاقی به عنوان داشتن شاخص توده بدنی (BMI) تعریف شده است. اضافه وزن می تواند خطر ابتلا به سایر بیماری ها از جمله بیماری های قلبی، دیابت نوع 2 و سرطان را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. مکمل روغن ماهی این خاصیت را دارد تا از انباشته شدن چربی های اضافه در بدن ممانعت کرده و عوامل خطر آفرین بیماری های قلبی را در افراد چاق را بهبود بخشد.
پوست بدن حاوی سطح بالای اسیدهای چرب امگا 3 است که بر تمامی نواحی بدن پوشانیده شده است. سلامت پوست می تواند در طول زندگی شما کاهش یابد به ویژه در دوران پیری یا پس از قرار گرفتن بیش از حد در معرض آفتاب. تعدادی از بیماری های پوستی وجود دارند که بواسطه مصرف روغن ماهی می توانند از بین بروند؛ از جمله پسوریازیس و درماتیت
زنان باردار در طول دوران بارداری خود باید روزانه به مقدار کافی امگا 3 دریافت کنند. مکمل روغن ماهی در مادران باردار و شیرده هماهنگی چشم و دست را در نوزادان بهبود می بخشد. همچنین در تقویت یادگیری و بهره هوشی نوزادان نیز تاثیر مثبتی دارد. همچنین رشد بینایی نوزاد را تقویت کرده و به کاهش خطر ابتلا به آلرژی کمک می کند.
با توجه به اینکه کبد شما مسیولیت پردازش چربی را بر عهده دارد می تواند در افزایش وزن نقش داشته باشد. بیماری هایکبد به طور سر سام آوری در حال افزایش هستند. به ویژه بیماری کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) که در آن چربی در کبد شما تجمع می یابد. مصرف این روغن علائم NAFLD را کاهش داده و میزان چربی در کبد را کنترل می کند.
تعدادی از اختلالات رفتاری در کودکان مانند اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD) بسیار شایع است. با توجه به اینکه امگا 3 بخش قابل توجهی از مغز را تشکیل می دهد، دریافت مقدار کافی از آن برای جلوگیری از اختلالات رفتاری مهم می باشد. بیش فعالی، بی توجهی، تکانشگری و پرخاشگری کودکان تا حد زیادی با مصرف این روغن کاهش می یابد.
با افزایش سنعملکرد مغز شما کند می شود و خطر ابتلا به آلزایمر افزایش می یابد. افرادی که ماهی بیشتری می خورند در سنین بالا کمتر با اختلالات مغزی رو به رو می شوند.
آسم می تواند باعث تورم در ریه ها و تنگی نفس شود. روغن ماهی علائم آسم را 24 تا 29 درصد کاهش می دهد.