از گذشته تا کنون تحقیقات علمی متعددی درباره خواص چای سبز بر سلامت بدن انجام گرفته است. نتایج حاکی از اثرگذاری این ماده غنی بر کاهش بیماری های قلبی، عروقی و البته از بین بردن التهاب های پوستی است. در یک نگاه کلی می توان چنین استباط کرد که چای سبز چیزی فراتر از یک نوشیدنی آبرسان است. در ادامه به خواص اعجاب انگیز چای سبز بر سلامت بدن اشاره می شود. برای خرید و نوشیدن شربت تانج کلیک کنید.
چای سبز همان چای سیاه است. با این تفاوت که به گونه ای خاص پرورش داده می شود. به عبارت دیگر چای سیاه از چای سبز گرفته می شود. برگ های گیاه چای سبز طی فرایندی خاص ترش شده و تغییر رنگ میدهد. به این ترتیب چای سیاه تولید می شود. این در حالی است که برگ های چای سبز به علت قرار گرفتن در معرض دمای زیاد خشک می شوند.
در کشورهایی که مصرف چای سبز زیاد است، آمار مبتلایان به سرطان تا حد زیادی کاهش می یابد. در واقع چای سبز سرشار از پلی فنول است. این ماده به ایمنی سازی بدن در مقابل ویروس های سرطان کمک می کند. سرشار بودن از آنتی اکسیدان، خاصیت درمانی دیگر این گیاه در مقابله با سرطان محسوب می شود.
چای سبز به دلیل داشتن مقادیر زیادی کاتچین و کافئین در افزایش متابولیسم بدن موثر می باشد. این دو ماده به جهت انرژی بخشیدن به بدن باعث افزایش فعالیت های فیزیکی و در نتیجه چربی سوزی بیشتر می گردند. چربی های اضافه معمولا اطراف شکم جمع می شوند و موجب افزایش بی رویه وزن خواهند شد. مصرف روزانه چای سبز در از بین بردن چربی های خطرناک ناحیه شکم تاثیر زیادی دارد. اگر به دنبال راهی برای کاهش وزن خود هستید، توصیه می کنیم نوشیدن روزانه یک فنجان جوشانده چای سبز را در رژیم غذایی خود قرار دهید.
کاتچین یک آنتی اکسیدان طبیعی است که باعث جلوگیری از آسیب رسانی به سلولی های پوستی می شود. در حقیقت این مواد می توانند از تشکیل رادیکال های آزاد در بدن جلوگیری کنند. رادیکال های آزاد در ایجاد پیری پوست و بسیاری از انواع دیگر بیماری های پوستی نقش مهمی ایفامی کنند.
چای سبز نه تنها شما را هوشیار نگه می دارد، بلکه به تقویت عملکرد مغز نیز کمک می کند. ماده اصلی فعال کننده سیستم مغز، کافئین است. این ماده به عنوان یک محرک شناخته شده و بر افزایش فعالیت های مغز تاثیر مثبتی برجای می گذارد.
کافئین با مسدود کردن انتقال دهنده عصبی بازدارنده به نام آدنوزین بر مغز تأثیر می گذارد. این عملکرد عصبی باعث آزاد سازی دوپامین و نوراپی نفرین در مغز می شود. در نتیجه جنبه های مختلف عملکرد مغز ، از جمله خلق و خو ، هوشیاری ، زمان واکنش و حافظه تحت تاثیر قرار می گیرند.
دیابت نوع 2 به افزایش سطح قند خون مربوط می شود. این بیماری ناشی از مقاومت به انسولین یا ناتوانی در تولید انسولین کافی در بدن می باشد. این در حالی است که خواص چای سبز حساسیت به انسولین را افزایش داده و سطح قند خون را پایین می آورد.
بیماریهای قلبی عروقی از جمله ایست قلبی و سکته مغزی ، عمده ترین علل مرگ و میر در سراسر جهان به شمار می آیند. چای سبز با دارا بودن مقدار زیادی آنتی اکسیدان، شریان های عروقی را باز کرده و سطح کلسترول خون را کاهش می دهد.
جالب است بدانید که افرادی که چای سبز می نوشند تا 31 درصد کمتر در معرض مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی هستند.
اگر چه چای سبز ممکن است فواید زیادی برای سلامتی بدن داشته باشد. با این حال مصرف زیاد آن ممکن است سبب افزایش فشار خون و بالا رفتن ضربان قبل شود. این امر به ویژه در مورد افرادی که از دارو های محرک استفاده می کنند، آسیب پذیری بیشتری را به همراه میاورد.