چیپس

تهیه چیپس خانگی؛ دلچسب و دلپذیر

چیپس سیب زمینی از خوشمزه ترین خوراکی هایی است که طرفداران زیادی به ویژه در بین کودکان دارد. از آنجا که مصرف چیپس های بازاری به دلیل نوع مواد استفاده شده در آن برای سلامتی مضر است قصد داریم در این مقاله تهیه چیپس خانگی را به دو روش به شما آموزش دهیم. البته چیپس سیب زمینی خانگی هم جزو مواد پر کالری است ولی ضررهای احتمالی استفاده از چیپس های بازاری را کمتر می نماید.
چیپس
تهیه چیپس خانگی بسیار راحت و ساده

روش اول تهیه چیپس خانگی

مواد مورد نیاز جهت تهیه چیپس خانگی به روش سرخ کردن در روغن

سیب زمینی به مقدار 1 کیلو گرم

بکینگ پودر به مقدار یک قاشق سوپ خوری

روغن به میزان مورد نیاز

طرز تهیه چیپس خانگی به روش سرخ کردن در روغن

گام اول

جهت تهیه چیپس خانگی یک رنده مخصوص و یا دستگاه ورقه کن برای ورقه کردن سیب زمینی مورد نیاز می باشد. اما نگران نباشید حتی اگر هیچکدام از این وسایل را در خانه ندارید به صورت دستی و با استفاده از یک چاقو سیب زمینی ها را به شکل ورقه های نازک برش بزنید. بعد از برش زدن سیب زمینی ها آن ها را در کاسه ای ریخته و سپس یک مقداری آب سرد و تکه هایی از یخ را درون کاسه بریزید. درون کاسه مقداری بکینگ پودر نیز اضافه کرده و حدوداً 20 الی 25 دقیقه سیب زمینی ها را در همین حال رها کنید تا درون آب باشند.

چیپس
چیپس خانگی پیش غذایی ساده و خوشمزه

گام دوم

در این مرحله می بایست سیب زمینی ها را آبکش نموده و بر روی یک حوله یا پارچه تمیز پهن نمایید تا بدین صورت آب اضافی سیب زمینی ها گرفته شود. در این زمان یک شیرجوش یا قابلمه را تا نصف آن پر از روغن کرده و روی شعله گاز بگذارید تا به آرامی حسابی داغ گردد. نکته حائز اهمیت در این مرحله اینست که داغ کردن و آماده سازی روغن می بایست با سرعت بالایی انجام شود تا در این مدت بکینگ پودر موجب سیاه شدن سیب زمینی ها نگردد.

گام سوم

در این مرحله از تهیه چیپس خانگی دیگر وقت آن است که سیب زمینی ها را درون روغنی که حسابی داغ شده بریزید و صبر کنید تا رنگ آن ها طلایی شود و بعد از اینکه طلایی رنگ شدند آن ها را به درون ظرفی بر روی یک دستمال و پارچه تمیز قرار دهید تا بدین شکل روغن اضافی سیب زمینی ها گرفته شود. به منظور جلوگیری نمودن از خمیری شدن چیپس ها دقت کنید که ورقه های چیپس بر روی هم قرار ندهید.

در نهایت چیپس شما بعد از گرفته شدن روغن اضافی آن آماده میل نمودن می باشد.

نکات تهیه چیپس خانگی به روش سرخ کردن در روغن

  • باید توجه داشته باشید برای هرچه تردتر شدن چیپس می بایست ورقه های سیب زمینی را به صورت خیلی نازک برش دهید و آن ها را به صورت کامل خشک نمایید. همچنین می بایست روغن از 5 دقیقه پیش بر روی حرارت بالا گذاشته شود و سیب زمینی ها در حرارت بالا و در یک مدت زمان کوتاه سرخ شوند.
  • نکته دیگری که باید مد نظر قرار بگیرد این است که بکینگ پودر باعث شکسته شدن پکتین موجود در سیب زمینی و انتقال نشاسته به سمت سطح شده و این امر موجب طلایی تر شدن و تردتر شدن سیب زمینی ها می گردد. لذا شما می توانید بکینگ پودر را حذف نمایید ولی حذف نمودن آن ممکن است تردی چیپس را کم تر نماید.

تهیه چیپس خانگی با طعم های متفاوت

برای تهیه نمودن چیپس به طعم سرکه یا در اصطلاح چیپس سرکه ای، سیب زمینی ها را پیش از سرخ کردن در کاسه ای که حاوی مخلوط آب و سرکه است قرار دهید.

جهت تهیه کردن چیپس فلفلی لازم است که یک مقدار از پودر فلفل را در روغنی که می خواهید سیب زمینی ها را در آن سرخ کنید، بریزید و سپس سیب زمینی ها را در آن سرخ نمایید.

به منظور تهیه کردن چیپس با طعم سیر نیز می بایست مقداری از پودر سیر را در روغن ریخته و سپس سیب زمینی ها را در این روغن سرخ کنید.

چیپس
تهیه چیپس خانگی در طعم های متفاوت

روش دوم تهیه چیپس خانگی

در این روش طرز تهیه چیپس خانگی با استفاده از فر انجام می گیرد. همانطور که می دانید تهیه چیپس خانگی به وسیله فر از سلامت ترین روش های چیپس می باشد. چیپس هایی که با فر تهیه می شوند دارای کالری پایین تری می باشند. به عنوان نمونه 280 گرم چیپس تهیه شده با فر دارای فقط 115 کالری می باشد. در حالیکه این مقدار چیپس اگر به روش سرخ شدن در روغن تهیه شود بالغ بر 600 کالری خواهد داشت. همچنین با این روش قادر به کنترل مقدار سدیم چیپس نیز می باشید.

مواد مورد نیاز جهت تهیه چیپس خانگی با استفاده از فر

سیب زمینی به میزان 450 گرم

روغن زیتون به میزان یک قاشق غذا خوری

نمک به میزان یک چهارم قاشق چای خوری

طرز تهیه چیپس خانگی با استفاده از فر

گام اول

در گام اول، ابتدا می بایست فر را با درجه حرارتی به میزان 232 درجه سانتی گراد گرم نمایید و سپس ورقی کاغذی با سایز بزرگ را که مخصوص پخت است را با استفاده از اسپری به روغن آغشته نمایید.

گام دوم

در این مرحله ورقه های سیب زمینی را که آماده کرده اید را با نمک و روغن زیتون در کاسه ای بزرگ مخلوط کرده تا مواد به صورت یکدست و یکنواخت شوند. حال ورقه های سیب زمینی را روی سطح ورق پخت به شکل یک لایه پخش نمایید.

گام سوم

ورقه های سیب زمینی را درون فر قرار داده و تا زمان طلایی شدن آن که حدوداً 20 الی 25 دقیقه زمان لازم دارد، صبر نمایید.

گام چهارم

صبر کنید تا چیپس ها به صورت کامل خنک شوند. حال چیپس شما آماده است می توانید آن را میل نمایید.

چیپس
چیپس خانگی دارای ضرر کمتری از چیپس بازاری است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
مقایسه