مزایای سلامتی دوغ از حفظ وزن مناسب بدن گرفته تا کاهش فشار خون و کاهش سطح کلسترول متفاوت است. فواید دوغ برای سلامتی

این نوشیدنی سالم در سراسر جهان طرفداران خاص خود را دارد. با توجه به وجود اسید لاکتیک میزان اسیدیته دوغ زیاد است و به جلوگیری از رشد ناخواسته باکتری ها کمک می کند که یکی از مزایای عمده دوغ برای سلامتی است. مزایای سلامتی دوغ از حفظ وزن مناسب بدن گرفته تا کاهش فشار خون و کاهش سطح کلسترول متفاوت است. فروش انواع مدل های محتلف آدامس اکسترا در کاستیا

فواید دوغ برای سلامتی

هضم آن نسبت به سایر محصولات لبنی آسان تر است

اسید لاکتیک موجود در دوغ می تواند محتوای لاکتوز آن را آسانتر هضم کند. لاکتوز قند طبیعی موجود در محصولات لبنی است. بسیاری از مردم دچار عدم تحمل لاکتوز هستند به این معنی که آنزیم مورد نیاز برای تجزیه این قند را ندارند. تقریباً 65٪ از مردم جهان دچار این مشکل هستند. مصرف محصولات لبنی به ویژه نوشیدن دوغ برای این دسته از افراد عوارض جانبی نخواهد داشت  زیرا لاکتوز توسط باکتری ها تجزیه می شود.

استخوان ها را  قوی و محکم می کند

منبع خوبی از کلسیم و فسفر و همچنین ویتامین D است.  انواع پرچرب آن نیز سرشار از ویتامین K2 هستند. این مواد مغذی برای حفظ استحکام استخوان و جلوگیری از بیماریهای مربوط به آن مانند پوکی استخوان مهم هستند ، اما بسیاری از افراد به اندازه کافی از آنها استفاده نمی کنند.

حفظ سلامت دهان و دندان با مصرف این نوشیدنی مغذی

پریودنتیت یک بیماری بسیار شایع است که به دلیل وجود باکتری های پریودنتال ایجاد می شود. التهاب لثه ها اصلی ترین مشخصه ظاهری این بیماری می باشد. محصولات لبنی تخمیر شده مانند دوغ دارای اثرات ضد التهابی بر روی سلول های پوستی هستند که در دهان شما قرار دارند. دریافت کلسیم از غذاهای لبنی تخمیر شده با کاهش قابل توجه پریودنتیت مرتبط است. فایده مصرف دوغ به ویژه متوجه افرادی می باشد که در نتیجه پرتودرمانی، شیمی درمانی یا بیماری کرون دچار التهاب دهان شده اند.

کاهش سطح کلسترول با مصرف دوغ

ترکیبات اسفنگولیپید موجود در دوغ جذب کلسترول در روده را کنترل می کنند. اسفنگولیپیدها بخشی از غشای کروی چربی شیر (MFGM) در دوغ هستند.

اسیدیته را کاهش می دهد

این نوشیدنی بر پایه ماست تولید می شود و در نتیجه در مقابل اسیدیته مقاومت خوبی دارد. اگر اغلب بعد از خوردن غذا احساس ریفلاکس اسید می کنید نوشیدن دوغ را شروع کنید. یک لیوان دوغ بعد از غذا می تواند ضمن جلوگیری از اسیدیته هضم غذا را بهبود بخشد. برخی از ادویه های اضافه شده مانند زنجبیل یا فلفل خشک شده می توان خواص این نوشیدنی را چند برابر کند. یکی دیگر از فواید دوغ این است که سوزش در دیواره معده را که به دلیل رفلاکس اسید ایجاد می شود، کاهش میدهد.

با یبوست مبارزه می کند

یک درمان طبیعی برای جلوگیری از یبوست و مشکلات مربوط به آن است. اگر روزانه دوغ مصرف می کنید به دلیل فیبر زیاد موجود در آن، حرکت روده تسهیل بیشتری می یابد.

اثر خنک کننده

اثر خنک کننده ای بر بدن شما، به ویژه در دستگاه گوارش دارد. از این رو ، این یک گزینه نوشیدنی تابستانی عالی است. هر زمان که احساس سوزش در معده می کنید، باید نوشیدن یک لیوان دوغ را در اولویت کار خود قرار دهید تا فوراً تسکین پیدا کنید.

کم آبی بدن را برطرف می کند.

این یک نوشیدنی عالی برای هیدراته نگه داشتن بدن به ویژه در تابستان است. کم آبی بدن ممکن است منجر به بیماریهای خاص و ناراحتی عمومی شود. از آنجا که دوغ حاوی مقدار زیادی الکترولیت است، از هدر رفتن آب بدن جلوگیری می کند. بنابراین ، به طور طبیعی بدن شما را آبرسانی می کند و از خشک شدن پوست شما نیز جلوگیری به عمل میاورد.

سم زدایی از بدن

یکی از مزایای مهماین نوشیدنی خنک این است که حاوی ریبوفلاوین است که به تبدیل غذا به انرژی کمک می کند. همچنین باعث ترشح برخی هورمون ها نیز می شود. ریبوفلاوین حتی عملکرد کبد را بهبود می بخشد و سم زدایی را افزایش می دهد. با مصرف منظم دوغ، سموم مختلف از بدن شما خارج می شوند.

ویتامین ها و مواد مغذی ضروری را تأمین می کند.

حاوی انواع مواد معدنی و ویتامین ها همچون  پتاسیم ، ویتامین B و غیره است. همچنین منبع خوبی از پروتئین و سایر مواد مغذی محسوب می شود. بنابراین  برای متعادل سازی کمبود ویتامین در بدن مفید است.

سرشار از کلسیم

یکی از بهترین منابع کلسیم است. این نوشیدنی به کسانی پیشنهاد می شود که دوست دارند با داشتن یک برنامه غذایی کامل وزن خود را کاهش دهند. زیرا حاوی چربی نیست.

پیشگیری از بیماری ها

مواد موجود در این نوشیدنی دارای ترکیباتی با خواص ضد قارچی، ضد باکتریایی، ضد ویروسی و ضد سرطانی هستند. بنابراین نوشیدن دوغ از بروز بیماری های مختلف جلوگیری می کند.

آیا دوغ از شیر معمولی سالم تر است؟

بله حتما. در بسیار از روستاهای کشور، دوغ تازه در خانه تهیه می شود.  دوغ به عنوان یک نوشیدنی صبحگاهی

می تواند انرژی شما را برای شروع یک روز جدید تجدید نماید. از آنجا که پروبیوتیک است دوغ سالم تر از شیر در نظر گرفته می شود. علاوه بر این به تسکین اسیدیته ناشی از محصولات شیر ​​کمک می کند.

نکته: افرادی که به شیر حساسیت دارند به هیچ وجه نباید دوغ مصرف کنند. حساسیت به شیر می تواند باعث استفراغ، خس خس سینه ، کهیر، ناراحتی معده و حتی آنافیلاکسی در برخی افراد شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
مقایسه